Nikola Kekuš

Nikola Kekuš


Maksimirska 32/II

Zagreb


Pon-Pet

09 -13 h

16 -19 h


Tel :01/ 23 13 028

Mob :098/ 1907 393


nikola.kekus@zg.t-com.hr


Fizikalna terapija
Physical therapy portal

cakre


Bionika
© 2008/09 sva prava pridržana

DRUGI O MENI

bionika   Imam 32 godine. Bolujem od Cerebralne paralize, posljedice preranog rođenja i oštećenja tijekom poroda. Zbog navedene dijagnoze imam otežano kretanje, te druge zdravstvene probleme, kao što su : problemi sa kralježnicom, artrozom koljena, te periartropatijom ramenih zglobova.

      Prije dvije godine nakon učestalih padova, bolova i smanjene fizičke kondicije, shvatila sam da za sebe moram učiniti mnogo više, ukoliko ne želim da se moje zdravstveno stanje dodatno pogorša. Iako već dugi niz godina imam fizikalne tretmane u kući, odlazim na rehabilitacije, te sam korisnik terapijskog jahanja, sve više sam razmišljala o alternativnom obliku liječenja. Želja mi je bila pronaći kvalitetnog bioterapeuta, kojem bih u potpunosti mogla pokloniti svoje povjerenje.

   U Enciklopediji alternative odabrala sam 6 meni poznatih bioterapeuta, te sam krenula na tretmane. Učinak nakon svih tih tretmana bio je vrlo malen ili gotovo nikakav, a dojam koji je na mene ostavila većina terapeuta, nije bio onakav kakav sam očekivala.

   Kada sam pomislila da se "moja potraga" bezubrankicaspješno završila, otišla sam na zadnji tretman u "Centar Bionika" kod gospodina Nikole Kekuša. Prvo što sam primijetila nakon mog dolaska, bio je osjećaj savršenog mira kojim je zračio prostor, a gospodin Nikola odavao je dojam čovjeka iz kojeg isijava toplina i životna vedrina, čovjeka koji u svakome ponaosob vidi posebno ljudsko biće vrijedno pažnje i truda. Odmah sam znala, to je osoba kakvu tražim!

 Naš prvi tretman potrajao je više od sat vremena, a Nikola je za razliku od mnogih drugih terapeuta  zaista pokazao koliko mu je stalo do mog zdravlja i mene kao pacijenta. Odmah smo pronašli "zajednički jezik", te sam rekla kako ćemo se sigurno uskoro ponovno vidjeti.

   Kada sam krenula na tretmane pored mnogih fizičkih problema i bolova, imala sam također velikih problema pri kretanju, te prilikom prelaska preko ulice i raskršća. Radilo se naime o meni do tada nepoznatom osjećaju nesigurnosti i straha od mogućih padova. Naravno, sve je to bilo samo u mojoj glavi, kako kaže Nikola.

   Na tretmane sam odlazila jednom tjedno i nakon vrlo kratkog vremena primijetila sam da je moja kralježnica sve manje bolna, pokretljivost sve bolja, a i psihički sam se potpuno transformirala u neku drugu osobu, punu optimizma, radosti i osjećaja da se moj život u potpunosti mijenja na bolje.

   nikolaNakon tretmana bioenergijom, masažom, akupresurom i kiropraktikom, osjećala sam kako sam puna "pozitivne energije" u svakom pogledu.  Napokon sam mogla svakodnevno ići u šetnje i kretati se sa puno manje straha. Za vrijeme odmora tijekom ljetnih mjeseci, po prvi puta u životu sam hodala kilometrima i plivala čak i do 3 sata dnevno. Mnogi moji prijatelji nisu mogli vjerovati otkuda mi tolika energija.

    Danas godinu i pol nakon tretmana kod Nikole, sa sigurnošću mogu reći da se smatram sretnom što sam pronašla tako divnog terapeuta, iznimnog čovjeka i osobu čije su duhovne vrijednosti obogatile moj život.

   Ipak, svjesna sam činjenice da moje zdravlje iziskuje velike napore i mnogo rada na sebi, no sada znam da postoji čovjek u čiju pomoć se mogu pouzdati, koji sa mnom dijeli moje uspone i poneke padove i koji me uvijek "razoruža" svojim optimizmom.

Nikola je čovjek "čarobnih ruku" što pronalaze put do zdravlja i velikog srca u kojem uvijek ima mjesta za one kojima je potrebna pomoć.

Iskreno sam zahvalna na svemu što je učinio i čini za mene.

        Branka Čmarec